Kompozit Deck Uygulamasında Etkili İpuçları

Kompozit Deck Uygulamasında Etkili İpuçları

Kompozit Deck: polipropilen, ahşap lifi ve bağlayıcıların karışımından üretilen dış cephe malzemesidir. Dayanıklı ve uzun ömürlü yer döşeme ürünü olan Kompozit Yer Döşeme, doğal ve sıcak görünümüyle uluslararası marketlerin rafları arasındadır. Son dönemde de ülkemizde de çeşitli alanlarda aktif olarak kullanılan Kompozit Deck, kullanıcıları memnun etmektedir. Bunun yanı sıra içerisinde bulunan plastik ve bağlayıcı liflerin tamamı geri dönüşüme müsaittir. Bu sayede çevre dostu bir yer döşeme malzemesi olarak bilinmektedir. Ahşap görünümü sayesinde gerek iç cephe gerekse de dış cephe de rağbet gören Kompozit Deck, kullanıcılara farklı bir atmosfer sunmaktadır.

Kullanımının oldukça basit ve hijyenik olan Kompozit Deck doğru kullanımla leke tutmaz. Hava partiküllerin içinde bulunan toz ve mikrobu da içinde bulunan özel malzemeler sayesinde yüzeyde tutmamaktadır. Bunun yanı sıra mekanın metrekaresine göre uygun olarak kesiminin yapılabilmektedir. Aynı zamanda farklı model ve renk seçenekleriyle de ortamın büyüsüyle  kendisini bütünleştirmektedir. Tüm bu özellikleri elbette ki Kompozit Deck Yer Döşeme Malzemelerin tercih edilmesinin nedenleri arasındadır. 

Güneş ışınlarının içinde UV ışınlar bulunmaktadır. UV ışınlarının büyük bir çoğunluğu ozon tabakasından doğrudan geçemeseler bile insan vücuduna ve çeşitli malzemelere zarar vermektedir. Bu malzemelerin biri de elbette ki saatlerce güneşin etkisine maruz kalan yer döşemeleri ürünleridir. Uzun saatler boyunca güneşin etkisinde bulunan yer döşemelerinde uzun vadede yıpranmalar ve eskimeler meydana gelmektedir. Fakat Kompozit Deck ürünleri içeriği sayesinde bu gibi durumların önüne geçmektedir. Güneş ışınlarının, havadaki nemin, böceklerin veya çürümeye mahal olacak diğer faktörlerin zararlı etkilerine karşı dayanıklıdır. Bu sayede Kompozit Deck ürünleri uzun süresi neredeyse sıfır maliyetle maddi açıdan da müşterileri memnun etmektedir.

Kompozit Deck Malzemeleri bakımının yanı sıra uygulaması da oldukça basit ve hızlıdır. Fakat temiz bir iş çıkarmak ve sonradan oluşabilecek problemlerin önüne geçmek için birkaç ipucu bulunmaktadır. Bu ipuçları yerinde ve doğru bir şekilde yapmak, Kompozit Deck Yer Döşeme Malzemelerin kullanım ömrünü uzatmaktadır. Bu yüzden Kompozit Deck Uygulamasında Etkili İpuçlarını kullanıcıların dikkate alması gerekmektedir.

Zemin Hazırlığı

Kompozit Deck uygulaması öncesinde en etkili unsurların başında Zemin hazırlığı yer almaktadır. Doğru bir zemin hazırlığı yapmak kullanım sırasında oluşabilecek problem ve arızaların büyük oranda önüne geçmektedir. Bu yüzden uygulama ipuçlarında doğru zemin hazırlığı büyük önem arz etmektedir. Öncelikle zeminin eğim durumu milimetrik olarak hesaplanmaktadır. Bu sayede zeminin tam olarak düz olup olmadığı kontrol edilebilmektedir. Zemin eğer düz değilse eğimli kısımlar düzeltilmelidir. Aynı zamanda bu gibi durumlarda çoğunlukla düzeltici malzemeler kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra Kompozit Deck uygulanacak olan yüzeyin su geçirmemesi son derece önemlidir. Zeminin su geçirmesi zamanla döşemenin içine kadar işlemektedir. Bu durumda da deck malzemesinin kullanım ömrü kısalmaktadır. Uygulama öncesinde zeminin genel temizliğinin yapılmış olması ve herhangi atık maddenin olmaması gerekmektedir. Bu sayede deck yüzeye tamamıyla oturmaktadır.

Kompozit Deck Uygulamalarında en önemli kriter olan Zemin Hazırlığını eksiksiz şekilde yerine getirmek büyük önem arz etmektedir. Kullanıcıların bu maddeyi es geçmemeli ve zeminin işleme tam olarak hazır olduğundan emin olmaları gerekmektedir.

Uygun Montaj Tekniği

Doğru zemin temizliğinin ardından sıra Kompozit Deck Malzemelerin montajına gelmektedir. Fakat bu noktada doğru, uygun ve hassas bir montaj çalışması yapmak son derece kritiktir. Bu sayede hem ürünün verimi artar hem de uzun süreli kullanımlarda etkili sonuçlar alınabilmektedir. Fakat Kompozit Deck Malzemeleri ahşap vb. doğal malzeme döşemelerinden farklı bir montaja gereksinim duymaktadır. Çünkü içerisinde bulunan özel yapısı hem hassas hem de iyi bir işçilik istemektedir. Dolayısıyla, montaj kurulumunda kullanıcıların bilen birisinden destek almaları oldukça önemlidir. Çünkü kurulumda teknik konular bulunmaktadır ki bunu da ancak kurulumu bilen birisi yapabilmektedir. Aksi takdirde yanlış bir montaj yapma ihtimali oldukça yüksektir. Yanlış Kompozit Deck Montajı yapmak malzemenin deforme olmasına neden olmaktadır. Aynı zamanda uzun vadeli kullanımlarda beklenen performansı tam olarak veremez. Su alabilir ya da lekeleme yapabilmektedir. Bu yüzden Kompozit Yer Döşeme Malzemelerinin uygulama ve montajında yardım almak önemli bir ipuçtur.

Bakım ve Temizlik

Kompozit Deck uygulama ve montajı bittikten sonra sıra bakım ve temizliğe gelmektedir. Çünkü doğru ve temiz bakımını yapmak deck döşemelerinin ömrünü uzatmaktadır. Bu da elbette ki kullanıcıların arzu ettiği bir husustur.

Kompozit Deck Malzemeleri kullanıma da bağlı olarak uzun saatler dış etkenlerin etkisi altında kalmaktadır. Özellikle ortak buluşma ve çalışma noktalarında kullanılan Kompozit Deck Malzemeleri dış etkilere oldukça açıktır. Döşemenin üstüne herhangi bir madde dökülüp kirlenmesi veyahut yüzeyinde lekeler oluşabilmektedir. Bu gibi durumlar yaşandığında en kısa sürede bakım ve temizliği yapılmalıdır. Çünkü kirlenen kompozit deck malzemesinin yüzeyi güneş ışınlarının da düşmesiyle kalıcı lekelere neden olmaktadır. Bu yüzden hızlı bir şekilde temizlemek belirli periyotlar dahilinde bakımını yapmak son derece önemlidir. Peki Kompozit Deck bakımı nasıl yapılmaktadır. Kısa maddeler halinde açıklamak gerekirse:

-İlk adım elbette ki temizleme olmaktadır. Bu durumda deck malzemelerini temizlemek için su hortumu veyahut basınçlı yıkama malzemelerinden faydalanılmaktadır. Bu sayede deck yüzeyinde bulunan tozu ve kiri kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Fakat burada unutulmaması gereken bir nokta bulunmaktadır. Temizlikte faydanılanılan su hortumu veyahut basınçlı yıkama cihazının ayarını doğru şekilde yapmaktadır. Dikkatli olunmadığı takdirde aşırı basınç sonrası deck yüzeyi zarar alabilmektedir.

-Leke çıkarıcı kullanımı Kompozit Deck malzemeleri için de geçerli bir durumdur. Bu sayede Zeminin üstünde bulunan lekeleri uygun bir şekilde çıkarılmaktadır. Genellikle leke çıkarıcı deckin üzerine uygulanmaktadır. Biraz bekletildikten sonra durulama yapılarak leke sorunun önüne geçilmektedir. Fakat leke çıkarıcı ürününü uzun süre Kompozit Deck Malzemesinin üstünde bekletmemek gerekmektedir. Aksi takdirde kalıcı lekelere neden olmaktadır.

-Son adım elbette ki koruması olmaktadır. Kompozit Deck Malzemeleri dayanıklı ürünlerdir. Fakat ürünün uzun ömürlü olması için korumasının yapılması gerekmektedir.

Kompozit Deck Uygulamalarının ipuçlarını ve kritik noktaları genel çerçevede bunlardan oluşmaktadır. Peki Kompozit Deck Malzemeleri nerelerde uygulanmaktadır?

Kompozit Deck Uygulama Alanları

Kompozit Deck Malzemeleri dayanıklı yapıları ve doğal görünümüyle farklı alanlarda kullanım avantajı sağlamaktadır. Hem iç hem de dış mekan zeminlerinde Kompozit Deck kullanıcılarına büyük kolaylıklar tanımaktadır.

Dış Mekan Zeminleri: Kompozit Deck Ürünleri, dış mekanların zeminlerinde uygulanmaktadır. Farklı bir atmosfer yaratmak için ideal bir seçenektir. Bahçelerde, açık ve kapalı teraslarda, havuz kenar noktalarında kullanıma uygundur.

-Balkonlarda ve Verandalarda

-Deniz kıyılarında ve plajlarda da aktif olarak kullanılmaktadır. Çünkü Kompozit Deck Malzemeleri dayanıklı ve sağlam bir zemin avantajı sunmaktadır. Bunun yanı sıra kaymay bir yüzey özelliği sayesinde güvenli bir zemin ortamı sunmaktadır. Bu sayede olası kazaların büyük oranda önüne geçmektedir.

Anahtar Kelimeler: Kompozit Deck, Kompozit Deck Malzemeleri, Kompozit Deck Uygulamasında Etkili İpuçları, Kompozit Yer Döşeme, Kompozit Yer Döşeme Bakım( Bunlar en çok aratılan başlık ve alt başlıklar dır)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir