Kompozit Deck, kullanıcı adıyla Kompozit Yer Döşeme çeşitli sektörlerde kullanılan yer kaplama malzemesidir. İçerisinde ahşap tozları (talaş), plastik PVC (polipropilen) veyahut HDPE ve bağlayıcı lifler bulunmaktadır. Ergonomik yapısının yanı sıra ahşap görüntüsüyle ortamın atmosferini canlı tutmaktadır. Çevre dostu ürün olması ve uzun süreli kullanımlarda kalitesinden ödün vermemesi sayesinde Uluslararası marketlerde tercih edilen yer döşeme modelidir.
Kompozit Deck, kullanıcılarına pek çok avantaj sunmaktadır. Aynı zamanda estetik görüntüsü iç ve dış mekanların yer döşemesinde tercih edilmesini sağlamaktadır. Bunun yanı sıra çevre dostu bir ürün olması ve geri dönüştürülmesi müşterilerin ilgisini çekmektedir.
Uluslararası markette adını sıkça duyduğumuz Kompozit Deck Malzemesi, ergonomik bir tasarıma sahiptir. Bunun yanı sıra montajının ve bakımı da diğer yer döşeme ürünlerine kıyasla daha basittir.
Başlıklar
Kompozit Deck Avantajları Nelerdir?
Kompozit Deck, kullanıcılarına hem kullanım hem de bakım noktasında avantajlar sunmaktadır.
-Kompozit Deck ürünleri oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Çünkü içerisinde bulunan plastik türevi malzemeler sayesinde iç ile dış basıncı dengelemektedir
-Kullanıcılarına uzun ömürlü kullanım imkanı tanımaktadır. Uzun süreli kullanımlarda etkili performans göstermesi Uluslararası Markette Kompozit Deck Ürünlerinin satış rekoru kırmasını sağlamıştır.
-Kompozit Deck Malzemeleri, ahşap yapısıyla ortamın atmosferini canlı tutmaktadır. Fakat ahşap yer döşemeleri çabuk yıpranıp değişime ihtiyaç duymaktadır. Fakat Kompozit Deck hem dayanıklı yapısı hem de ahşap görüntüsüyle iki farklı avantajı tek seferde sunmaktadır
-Kompozit Yer Kaplama içinde küf ve mantar oluşumunu engelleyen bileşenler bulunmaktadır. Bu bileşenler sayesinde Kompozit Deck Yüzeyinde mantar ve küf oluşmamaktadır. Fakat unutmadan hatırlatmak isteriz. Uzun süreli kullanım dışı kalması ya da temizliğinin çok aksaması durumunda bu gibi durumlarla karşılaşılmaktadır. Bu yüzden deck malzemesinin düzenli periyotlarla bakımını yaptırmak önemlidir.
-Kompozit Deck malzemeleri havanın nemine ve suya oldukça dayanıklıdır. Bu yüzden temizliğinde de genellikle basınçlı su boruları ya da su hortumları tercih edilmektedir.
-Kompozit Deck Kaplama leke yapmaz. Aynı zamanda antibakteriyel özelliğe sahiptir. Antibakteriyel özelliği sayesinde zemin yüzeyinde kir ve toz bulundurmamaktadır. Bu da elbette ki kullanıcılar için büyük avantajdır.
-Kompozit Kaplamanın belki de en hassas noktası kaymaz özelliğe sahip olmasıdır. Zemin, üzerinde bulunan cismin kaymasına izin vermemektedir. Bu yüzden banyolarda, havuz kenarlarında veyahut plajların zeminlerinde kullanılmaktadır. Bu noktaların zemin kaplamasının kaymaz özelliğinin zorunlu olduğu düşünüldüğünde Kompozit Deck en doğru tercih olmaktadır.
-Kompozit Zemin Kaplama Malzemeleri geri dönüştürülmektedir. Aynı zamanda üretim sürecinde de çevreye herhangi bir zarar verilmemektedir. Çevre dostu sınıfında yer Kompozit Deck, doğaya herhangi bir zarar vermemektedir.
-Kompozit Deck Malzemeleri tüm bu avantajların yanı sıra farklı model ve renk seçenekleri bulunmaktadır. Farklı renk ve model seçenekleri arasından ortamın atmosferine en uygun olanını bulmak kullanıcının zevkine kalmış bir durumdur.
Kompozit Deck Nerelerde Kullanılmaktadır?
Kompozit Deck Malzemeleri içerdiği zengin avantajları sayesinde Uluslararası çapta pek çok alanda kullanılmaktadır. Kullanıcılarına sunduğu avantajların yanı sıra farklı özellikleri de bulunmaktadır. Peki Kompozit Deck en sık nerelerde kullanılmaktadır?
-Park ve Bahçelerde
-Ortak Çalışma Alanlarında
-Cafelerde
-Banyoların Zemin Döşemesinde
-Havuz Kenarlarında ve Havuz süslemelerinde
-Plajların özel olarak hazırlanan ve planan zemin kısımlarında kullanılmaktadır. Farklı projelerin ortak çözümü olan Kompozit Deck, müşterilerine en iyi imkanı sunmaktadır. Bu yüzden gerek Ulusal gerekse de Uluslararası Markette önemli reyting almaktadır.
Kompozit Deck Temizlik ve Bakımı Nasıl Yapılmaktadır?
Kompozit Deck Ahşap Zemin Kaplaması özel ağaç liflerinden ve plastiklerden üretilen melez bir ürün olarak geçmektedir. İnsan trafiğinin yoğun olduğu ve hava şartlarının elverişli olmadığı durumlara da rahatlıkla uyum sağlamaktadır. Aynı zamanda plastik karışım yapısı sayesinde detaylı bakım ve temizlik gerektirmemektedir. Fakat düzenli aralıklarla bakım ve temizliğini yapmak ürünün ilk günkü gibi estetik durması açısından oldukça kritiktir. Bu yüzden Kompozit Deck ve Temizliği Aşamalarıyla Nasıl Yapılmalıdır?
-Kompozit Deck temizliği öncesinde yapılması gereken birkaç basit püf nokta bulunmaktadır. Bu püf noktalar arasında deck malzemesinin genel kabası alınması gerekmektedir. Dolayısıyla yer döşeme üzerinde oluşan çöp atıkları, toz ve kir gibi unsurlar temizlenmelidir.
-Deck Malzemesinin genel kabası alındıktan sonra sıra temizleme işlemine gelmektedir. Temizleme işleminde kullanıcılar çoğunlukla basınçlı su boruları ve su hortumları tercih etmektedir. Fakat uzun süre kullanılmayan deck malzemesi için sabunlu su veyahut çamaşır suyu kullanılmaktadır. Çamaşır suyu ya da sabunlu su yer döşeme üzerine döküldükten sonra orta sertlikteki bir fırça yardımıyla temizliği yapılmaktadır. Bu sayede deck yer döşemenin gizli noktalarda nemim de etkisiyle yetişen küf temizlenmiş olmaktadır. Aynı zamanda Kompozit Deck Malzemesi uzun süre kullanılmadığında olabildiğince nemli ortama koymaktan kaçınılmalıdır. Çünkü nemli ortam küf ve mantar oluşumuna neden olmaktadır. Bu da ürünün hem özelliklerini kaybetmesine hem de estetik yapısının bozulmasına neden olmaktadır.
-Deck temizliği sonrasında genel kontrol yapılması önerilmektedir.
Belirli aralıklarla yapılan Kompozit Deck Temizliği, ürünün uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır.
Kompozit Deck ile Fiyat Avantajlarını Sağlamak
Kompozit Deck içerdiği zengin özellikleri sayesinde piyasadaki diğer deck malzemelerinden biraz daha pahalıdır. Fakat Kompozit Deck ürünleri masraflı bir bakım ve temizlik işlemine ihtiyaç duymamaktadır. Aynı zamanda kullanıcılarına uzun ömürlü kullanım avantajı sunması sayesinde uzun vadede oldukça hesaplıdır.
Kompozit Deck Döşeme Montajı Nasıl Yapılmaktadır?
Kompozit Deck Döşeme Montajı basittir bir işlemdir fakat doğru yapılması gerekmektedir. Doğru yapılmadığı durumlarda deck malzemesinden istenilen düzeyde verim alınmamaktadır. Bu yüzden Kompozit Deck Döşeme İşlemlerinde işi bilen tarafından yapılması tavsiye edilmektedir. Peki Deck Montajı Nasıl Yapılmaktadır:
Montaj Öncesi Temizlik: Kompozit Deck Montajı öncesinde işlem uygunalıcak zeminin düz olması gerekmektedir. Aynı zamanda üzerinde herhangi bir toz, kir ve çöp atıklarının bulunmaması oldukça önemlidir. Bu yüzden montaj işlemi öncesinde yerin genel temizliği yapılması gerekmektedir.
Montaj: Kompozit Deck Montajında en kritik nokta karkas denilen özel bağlantı noktalarını doğru tespit etmektedir. Tespit sonrasında karkas bağlanması gerçekleştirilmektedir. Aynı zamanda karkaslar Kompozit Deck Malzemesinin türüne ve kullanım alanına göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin insan trafiğinin yoğun olduğu noktalarda kullanılan Kompozit Deck Malzemesinin karkas aralıkları 20 ile 22 cm arasındadır. Fakat normal karkas aralığı 30 ile 32 cm arasında değişkenlik gösterebilmektedir. İnsan trafiğinin yoğun olduğu alanlarda karkas arası mesafenin kısa tutulması karkas adetini arttırmaya yöneliktir. Deck malzemesinde karkas adeti ne kadar fazla ise Kompozit Deck daha sağlam olmaktadır.
Kompozit Deck montajında birçok firmanın kendi ürünü bulunmaktadır. Bu yüzden montaj işlemleri ürünün çeşidine ve türüne göre değişkenlik göstermektedir.
Montaj Sonrası Bakım: Kompozit Deck Montajı sonrasında belirli aralıklarla temizlik ve bakım yapılması önerilmektedir. Bu sayede deck malzemesi estetiğinden ödün vermez uzun ömürlü kullanım avantajı sunar.
Kullanıcıların öncelikli yer döşeme malzemesi olan Kompozit Deck için siz de hemen bize ulaşabilirsiniz. Telefon adreslerimiz ve e posta adreslerimiz sitemizin ‘’iletişim’’ bölümünde yer almaktadır. Profesyonel ve Kaliteli hizmet Konfor Deck ile Mümkündür. İyi Günler Dileriz!
Anahtar Kelimeler: Uluslararası Markette Kompozit Deck, Kompozit Deck Malzemeleri, Kompozit Deck Montajı, Kompozit Yer Döşeme Malzemeleri, Kompozit Deck Döşeme Montajı