Kompozit Deck iç ve dış zemin mekan kaplaması olarak tanımlanmaktadır. İçerisinde ahşap lif, profiloprotein ve bağlayıcıların bir araya gelmesiyle meydana gelmektedir. Dış görünümü ahşap olup içerisinde bulunan bağlayıcılar ve plastik maddeler sayesinde piyasadaki birçok yer döşeme malzemesinden çok daha dayanıklıdır. Aynı zamanda içerisinde bulunan petrol türevi ürünler geri dönüşüme oldukça uygundur. Bu sayede Kompozit Deck Yer Döşeme Ürünleri çevre dostu ürün kategorisinde incelenmektedir.
İç ve dış mekanlar için özel olarak üretilen Kompozit Yer Döşeme Malzemeleri, ortamın atmosferini diri tutmak için birebirdir. Hem ahşap hem de plastik özelliklerini kullanıcılara birlikte sunan Kompozit Deck estetik görünümüyle ortamın büyüsünü korumaktadır. Uzun ömürlü olmasının yanı sıra dayanıklı bir zemin kaplama malzemesi olmasının yanı sıra farklı renk ve model seçenekleri de bulunmaktadır.
Kompozit Deck çeşitleri kullanıcılara oldukça geniş tasarım imkan ve özgürlüğü sunmaktadır. Aynı zamanda çeşitli hava koşullarında dayanıklı yapısıyla deck yer döşemeleri mekan iç ve dış atmosferini canlı tutmada birebirdir.
Kompozit Deck Yer Döşeme Modellerinin bakımı oldukça basittir. Ayrıntılı bakım gerektirmemesi ve temizliğinin oldukça rahat olması mağazalarda tercih edilmesini sağlamıştır. Aynı zamanda çürümelerde, olası paslanma gibi durumlarında ve solma gibi sorunlara karşı deck malzemeleri oldukça dayanıklıdır. Dirençli yapısı ve estetik görüntüsüyle Kompozit Yer Döşemeleri mekanların gözdesi konumundadır. Aynı zamanda kullanıcılarına ekonomik ve kolay çözüm yöntemleri sunarak memnuniyet ortamı yaratmaktadır.
Kompozit Deck kolay temizlenmesi ve bakımının basit olmasının yanı sıra montajı da oldukça kolaydır. Aynı zamanda Deck Yer Döşeme malzemeleri uzun vadede oldukça ekonomiktir. Kolay kolay kırılmaması ve hasar almaması sürekli bakıma ihtiyaç duymaması uzun soluklu kullanımlarda müşterileri memnun etmektedir. Bu sayede montaj öncesi ve sonrasında hem zaman hem de maliyetten büyük oranda tasarruf sağlamaktadır.
Peki Kompozit Deck bir diğer adıyla Kompozit Yer Döşeme Ürünleri seçiminde kullanıcıların hangi hususlara dikkat etmesi gerekmektedir. Son dönemde farklı renk ve model seçenekleriyle karşımıza çıkan deck ürünlerinin seçiminde hangi hususları dikkate almamız gerekmektedir?
Başlıklar
Kompozit Deck Seçiminde Hangi Hususlara Dikkat Etmeliyiz
Mekan içi mimari ve yapısı yer döşeme seçimi için oldukça önemlidir. Bu yüzden Kompozit Yer Döşeme işlemlerinde doğru renk ve kalite seçimi oldukça önemlidir. Fakat malzeme seçimi öncesinde uygulanacak yüzeyin alt yapısının uygunluğu test edilmelidir. Zeminin düz olması ve uygulanacak zemin üzerinde toz, kir ve çöp kalıntılarının bulunmaması oldukça önemlidir. Aynı zamanda unutmadan hatırlatmak isteriz. Piyasada pek çok farklı kompozit deck bulunmaktadır. Bu yüzden ortalama fiyat aralığının oluşabilmesi için işçilik ücretlerinin bilinmesi gerekmektedir.
Kompozit Deck uygulamalarının alt yapısında karkas aralığı ortalama olarak 30 ile 32 cm arasında değişkenlik göstermektedir. Fakat bu aralıklarla özellikle insan trafiğinin yoğun olduğu noktalarda 22 cm ve altına düşmektedir. Çünkü bu tarz işçilik isteyen projelerde karkas aralıkları sürekli baskıya maruz kalmaktadır. Bu baskıyı en aza indirmek için de deck uygulamalarında karkas aralıkları oldukça sık tutulmaktadır. Bu sayede daha fazla karkas kullanılarak üzerine etki eden basınç minimum düzeye inmektedir. Fakat bu ölçülerin üzerinde yapılacak karkas aralıkları ilerleyen dönemlerde esnemelere neden olmaktadır. Esneyen ve araları açılan karkaslar zamanla kırılmalara sebebiyet vermektedir. Bu da deck yer döşemenin tekrar bakıma veyahut değişmesine neden olmaktadır. Uygulamalarda karkas sıklıkların düz bir zemin üzerinde gerekli sıklıkta yapılmasının asıl sebebi de budur. Aynı zamanda zemin bağlantılarının da sağlam yapılması gerekmektedir. Bu yüzden deck işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar içinde elbette ki doğru işlemler yer almaktadır.
Kompozit Yer Döşemelerinde Dikkat Edilmesi Gerekilenler arasında:
-Montaj Öncesi Yapılan Hazırlıklar
-Doğru Montaj Tekniklerinin Uygulanması
– Sonuçların Bakımı da yer almaktadır. Peki bu hususları dikkate almak için nasıl bir yol incelenmelidir? Gelin hep beraber inceleyelim.
Montaj Öncesi Hazırlık
Kompozit Deck montaj işlemlerine başlamadan önce uygulanması gereken önemli hazırlıklar bulunmaktadır. Öncelikli olarak montajın yapılacak olan zeminin ölçümleri kusursuz şekilde alınması gerekmektedir. Milimetrik hesapların devreye girdiği bu işlemlerde işi uzmanına bırakmak oluşacak hasarların önüne geçmektedir.
Deck Döşeme montajı öncesinde zeminin düzgün olması oldukça önemlidir. Zemin üzerinde herhangi bir toz ve kir kalmadan temizliği yapılmalıdır. Düzgün bir zemin üzerine yapılan Kompozit Deck Döşeme Montajı daha hızlı ve sağlam şekilde gerçekleşmektedir.
Montaj öncesi hazırlık evresinde gerekli görülen ekipmanların ve takımın tamtakır olmalıdır. Dolayısıyla doğru alet ve ekipman olmadan yapılan montaj süresi hem daha riskli hem de zorlu olmaktadır. Bunun yanı sıra eksiksiz ve kusursuz ekipman beraberinde sağlık güvenliğini de sağlamaktadır.
Döşeme ve montaj öncesinde ekipmanlar doğru bir şekilde depolanması ve taşınması gerekmektedir. Bu sayede ürün veriminden maksimum düzeyde yararlanılmaktadır.
Doğru Montaj Teknikleri
Kompozit Yer Döşemesinde montaj sırasında dikkat edilmesi gerekilen birkaç husus bulunmaktadır. Öncelikli olarak zeminin olabildiğince düzgün ve sağlam bir durumda olması gerekmektedir. Deck malzemeleri kusursuz yüzeylere monte edilmesi ilerleyen dönemde oluşabilecek çökme ve kırılma riskini ortadan kaldırmaktadır.
Montaj işlemi öncesinde kullanılacak olan yer döşeme malzemelerinin uygun ve doğru şekilde kesilmelidir. Doğru ölçü almak sonrasında problem yaşamamak için son derece önemlidir.
Montaj süresi boyunca dikkat edilmesi gerekilen bir diğer nokta ise brakaj ve bağlantı teknikleri yer almaktadır. Bu anlamda brakaj ve bağlantıları doğru yapılmadığı ya da yapılmadığı durumlarda deck yer döşemesi istenilen performansı göstermemektedir. Uzun ömürlü kullanım için Kompozit Deck Malzemelerine brakaj ve bağlantı yapılmalıdır.
Montaj sonrasında diğer aşamalar kullanıcıların sorumluluğa girmektedir. Uzun ömürlü kullanım ve uzun süre etkin performans için montaj tamamlandıktan sonra ürün temizliği yapılmalıdır. Belirli periyotlar dahilinde yapılan Kompozit Deck bakım işlemleri ve temizliği sayesinde Kompozit Deck her daim Kullanıcı Dostudur!
Sonuçların Bakımı
Kompozit Yer Döşeme ve Deck montajları yapıldıktan sonra, sonuçların uzun ömürlü etkili olması bakımdan geçmektedir. Özellikle dış mekanlarda kullanılan Kompozit Deck Malzemeleri doğal etkenlere maruz kalabilmektedir. Bu yüzden periyodik bakım yaptırmak ve sonuç bakımlarını aksatmamak önemli bir faktördür.
Kompozit Deck Malzemelerinde Alanlarına Göre Dikkat Edilmesi Gerekilenler?
Kompozit Deck Ürünleri hem iç hem de dış mekanlarda kullanılmaktadır. Bu yüzden mekanların özelliklerine göre Deck Malzemesi seçmek oldukça önemlidir.
Açık alanlarda kullanılan Kompozit Zemin Kaplamanın dayanıklı, kaymaz ve UV ışınlarına karşı oldukça dayanıklı olmalıdır. Çünkü bahçelerde, balkon zemin kaplamasında, iskelerlerde ve yürüyüş yolların sağlık güvenliğini sağlaması açısından oldukça önemlidir.
Banyo, duş, sauna, sosyal ve spor tesisleri, çeşitli oteller, restoranlar, cafe ve barlar çoğunlukla Kapalı Alan Zemin Kaplama işlemine girmektedir. Kapalı alanlarda kullanılan Kompozit Deck ürünlerinin de suya ve neme oldukça dayanıklı olmalıdır. Aynı zamanda aşırı sıcaklarda çatlamaz özelliği ve leke bırakmaması da bakımı açısından kritiktir.
Siz de tüm Kompozit Deck Yer Döşeme işlemleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Profesyonel kadromuz ile siz değerli müşterilerimize profesyonel hizmet sunmaktayız. İyi Günler Dileriz!!
Anahtar Kelimeler: Kompozit Yer Döşeme, Kompozit Deck, Kompozit Deck Ürünlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler, Kompozit Yer Döşeme Malzemeleri, Kompozit Yer Döşemesinde Dikkat Edilmesi Gerekilen Hususlar, Kompozit Deck Dikkat Edilmesi Gerekilenler